czwartek, 24 czerwca 2010

MAKARON PO CHIŃSKU

składniki:

paczka makaronu spaghetti
podwójna pierś z kurczaka
por
1 mała cebula
1 mała marchewka
z 10 małych pieczarek
jedna papryka
mieszanka warzyw orientalnych w puszce (kiełki soji, malutkie kukurydzki, pędy bambusa)
sól, pieprz
przyprawa do kuchni chińskiej
dwie łyżki sosu sojowego


Makaron gotujemy jak to makaron. Składniki kroimy: cebula w plastry i na pół, por drobniutko, kurczaka w średniej wielkości kawałki, marcheweczka w małe paski, pieczarki na pół lub jak większe to w plastry, paprykę w paseczki.

Najpierw przysmażamy marchew z pieczarkami, aż marchewka trochę zmięknie. Dodajemy mięsko, podsmażamy. Dodajemy paprykę i cebulę. Jak wszystko zmięknie, a mięso nie będzie surowe, dodajemy pora i mieszankę z puszki. Dokładnie mieszamy, jeszcze chwilę smażymy i dodajemy wszystkie przyprawy.





Na koniec wyłączamy gaz i dodajemy ugotowany już makaron, mieszamy i voi la!

1 komentarz:

  1. Wiecznie głodny28 czerwca 2010 07:49

    Mniam:D Super mega jedzenie:) Kiedy powtórka!!!

    OdpowiedzUsuń